BEZLEPKOVÝ PERNÍK Z POHANKY

Bezlepková varianta oblíbeného moučníku.

náročnost: 1
cena: 2
čas: 40 minut

Nebojte se pohanky, pro její blahodárné účinky na naše zdraví rozhodně stojí za to vyzkoušet tento recept. Nabízím i DIA variantu.

postup:

  • Pohanku zalijte vroucí mírně osolenou vodou. Přiveďte ji k varu a pak nechte pod poklicí už bez vaření asi dvacet minut změknout. Totéž proveďte s lámankou jen s tím rozdílem, že jí stačí deset minut pod poklicí na závěr. Důležité je množství vody, případně horkého mléka. To činí maximálně dvojnásobek hmotnosti.
  • Po spaření a změknutí pohanky přisypte a přidejte všechny ostatní suroviny. Kandované nebo sušené ovoce pochopitelně drobně posekejte. Vzniklou kaši pak vložte do tukem vymazané formy a pečte zvolna (170 stupňů) asi třicet minut. Ke konci pečení potřete povrch máslem

varianty:

  • Namísto třtinového cukru použijte umělé sladidlo a místo kandovaného ovoce využijte nedoslazované sušené ovoce.