BEZLEPKOVÉ RÝŽOVÉ KROKETY

Budou skvělé jako příloha i hlavní chod!

náročnost: 1
cena: 2
čas: 30 minut

Skvělý recept jak vykouzlit nevšední přílohu z vařené rýže. Připravte zlaté kroketky a podávejte je jako přílohu, či samostatně s příslušnou porcí salátu. Vězte, že s houbovým kořením od Kulináře budou nejen skvěle chutnat, ale také příjemně vonět!

postup:

  • Nastrouhaný sýr, drobně pokrájenou šunku a posekanou petrželovou nať vmíchejte do rýže spolu s vejci, smetanou, škrobem a štědrou lžící houbového koření. Vše dosolte dle chuti.
  • Podle kvality rýže může být směs měkká, pokud se nedaří z ní tvarovat kuličky či válečky, přidejte trochu kukuřičné strouhanky a nechte krátce odstát.
  • Nejlépe namočenýma rukama tvořte ze směsi stejnoměrné válečky, kuličky či placičky. Ty obalujte v kukuřičné krupici (polentě) a následně pozvolna smažte na rozpáleném oleji či sádle.
  • Usmažené krokety nechte okapat na papírové utěrce a ještě vřelé je podávejte například na salátu s omáčkou z kysané smetany.

varianty:

  • Rýžové krokety můžete různě pozměňovat, připravte je se špenátem, bylinkami, tvarohem, nebo exotickým kořením z Orientu.