KŘEHKÉ PRACNY


Pracny nesmí chybět na Vánočním stole.

Pracny upečte dopředu, aby pak mohly na chladném místě natáhnout vlhkost a o vánocích byly požehnáním pro vaší pusu.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 30 minut

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA


Nejlepší návod, jak připravit čokoládovou polevu na vánoční cukroví.

Detailní tipy a triky jak na polévání čajového pečiva, dortů či řezů.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas: 10 minut

KOKOSOVÉ TĚSTO


Osvědčený recept pro sváteční čas.

Kokosové těsto do strojku patří podle mě k vánoční klasice stejně, jako například perníčky.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

VANILKOVÉ ROHLÍČKY


Určitě patří mezi nejtradičnější cukroví.

Nabízím dle mého nejlepší recept na oblíbené vánoční cukroví. Vůně vanilky a moučkový cukr který se rozplyne v ústech, to je jedna z chutí Vánoc.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas: 60 minut

VÁNOČNÍ PERNÍČKY


Klasikou na vánočním stole a dokonce i vánočním stromku.

Mám pro vás dobrý prověřený recept a pokud těsto dobře prohnětete a necháte do druhého dne v lednici odležet podaří se vám báječné hladké, mírně vypoulené perníčky, které pak zkrášlíte bílkovou polevou.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:

PLNĚNÉ ZELÍ


Recept inspirovaný Rumunskou kalsikou.

Dušená zelná hlávka plněná masovou směsí může být variací na klasickou sekanou.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas: 130 minut

ZELENINOVÝ SALÁT S OPEČENÝM CHLEBEM


Rychlý salát zdobený kousky opečeného pečiva.

Výživnost čerstvé či spařené zeleniny zvýšíte docela snadno přidáním masa, sýrů, brambor, rýže i jiných obilovin a také vařenými vejci a luštěninami.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas: 15 minut

BLESKOVÝ KOLÁČ Z DROBENKY


Pečený za 30 minut!

Hrníčkový recept na rychlý koláč je ideální k nedělní kávě i pro nečekanou návštěvu.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 35 minut

NEPEČENÉ OVOCNÉ KULIČKY


Zdravé mlsání pro velké i malé.

Sušené ovoce a ořechy je tuze dobré a zdraví prospěšné spojenectví pro každého z nás.

  • náročnost: 1
  • cena: 3
  • čas: 60 minut

HOUBOVÝ NÁKYP


Nejen pro podzimní dny.

Nehledě na to jaký druh hub si přinesete z lesa, zkuste je připravit tímto netradičním způsobem. Nákyp bude výborný jako příloha, či jako hlavní chod s libovolnou omáčkou.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas: 40 minut