LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT


Odlehčená verze Vánoční klasiky.

Vyzkoušejte variaci na bramborový salát s plátky jablek a lehkou sladkokyselou zálivkou.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 40 minut

BEZLEPKOVÝ PERNÍK Z POHANKY


Bezlepková varianta oblíbeného moučníku.

Nebojte se pohanky, pro její blahodárné účinky na naše zdraví rozhodně stojí za to vyzkoušet tento recept. Nabízím i DIA variantu.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 40 minut

VÁNOČNÍ KAPR VE ZLATÝCH ŠUPINÁCH


Variace na klasické sváteční pohoštění v křupavém těstíčku.

Věřte, že kapří maso obalené v kukuřičných lupíncích bude zlatým hřebem na Vánočním stole!

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas: 50 minut

BÍLKOVÁ A ŽLOUTKOVÁ POLEVA


Aneb jak na zdobení vánočního cukroví, řezů, či sušenek.

Žloutkovou a bílkovou polevu můžete kombinovat s čokoládovou a docílit tak zajímavých ozdob na vašem díle.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:

NADÍVANÉ HUSÍ STEHNO


Vyjímečná variace na svatomartinskou pečeni.

Recept jak připravit křupavé stehýnko s nádivkou z jater a kysaného zelí.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas: 2 - 3 hodiny

OŘECHOVÉ ŘEZY


Netradiční cukroví se žloutkovou polevou.

Pokud máte rádi oříšky, pak si tyto řezy jistě oblíbíte nejen mezi vánočním cukrovíčkem, ale také během roku k čaji a kávě.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:

TĚSTOVINOVÝ SALÁT PALERMO


Připravte si chutný bezmasý salát!

Lehký salát plný bylinek, oliv a zeleniny v dresinku z balsamikového octa.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 20 minut

MEDOVÉ TRUBIČKY


K přípravě tohoto cukroví je třeba trochu zručnosti, ale věřím, že je zvládne každý!

Medové trubičky je možné jíst tak jak jsou, já však doporučuji těsně před Vánoci také plnit máslovým krémem či neslazenou šlehačkou a případně ještě namáčet do čokolády.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 50 minut

MÁSLOVÝ KRÉM


Zde je pro vás velký návod jak připravit nejlepší máslové krémy!

Klasický krém do vánočního cukrovíčka či dortů a zákusků. Kromě receptu s vanilkovým práškovým pudinkem nabízím i klasický postup jak připravit krém z tak zvaně vařených vajec, návod jak na nugátový krém a také varianty na čokoládový, likérový či oříškový krém.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:

KŘEHKÉ PRACNY


Pracny nesmí chybět na Vánočním stole.

Pracny upečte dopředu, aby pak mohly na chladném místě natáhnout vlhkost a o vánocích byly požehnáním pro vaší pusu.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 30 minut