beranek

VELIKONOČNÍ BERÁNEK


Z klasického třeného těsta.

Podle receptu upečete také biskupský chlebíček nebo tolik oblíbené muffiny.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

JEHNĚČÍ ROLÁDA


Kulinářský skvost k oslavě jara.

Namísto pečené jehněčí nebo kůzlečí kýty můžete připravit z levnějších částí mladého masa skvělou roládu. V tomto případě doplněnou špenátovými listy.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas:

MODERNÍ KOBLÍŽKY S MAJONÉZOU


Soudobá varianta oblíbené sladkosti.

Lehké, vláčné těsto na koblihy s použitím majonézy je opravdu jednoduché na zadělání a velmi dobře se s ním pracuje.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas: 90 minut

PŘIBÍRANÁ ZELŇAČKA


Vydatná polévka pro chladné a deštivé dny.

Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 40 minut

Kuřecí placičky s tvarůžky


jeden z výherních receptů v kulinářské soutěži

Zkuste tyto bulky s kuřecí směsí obohacenou o olomoucké tvarůžky i třeba jako svačinu na hory. Studené jsou také výborné.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 30 minut (+ naložení den předem)

Játra na tymiánu


vyzkoušejte tuhle klasiku tentokrát s tymiánem, výsledek bude stát za to.

Jeden z výherních receptů v kulinářské soutěži, kterou hodnotil kulinář Petr Stupka. Celý postup ve videoreceptu.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 40

RYCHLÉ ŠUNKOVÉ KNEDLÍKY


Aneb jak snadno a rychle vytvořit českou klasiku.

Recept na domácí knedlíky z bramborového těsta. Skvělé jako příloha či hlavní chod!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 20 minut

ŠKVARKOVÉ PLACKY


Výborné slané pečivo s pohankou a škvarky

Podle tradičního receptu z Valašska připravíte křehoučké škvarkové pagáčky, tedy placky skvělé k salátu i sklence piva či vína.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 70 minut

PLACKY

ZÁZVORKY, OVESKY, ANÝZKY A MAKOVKY


Univerzální těsto, se kterým vytvoříte kouzelné sušenky k čaji a kávě!

Z jednoho těsta vytvoříte čtyři zajímavé druhy sušenek s výraznou chutí.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

KAPR PODLE PÁNŮ Z ROŽMBERKA


Podle starodávného receptu z archivu třeboňského zámku.

Opečená ryba s omáčkou z červeného vína a medu podávaná na rozpečené topince.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas: 30 minut