KÁVOVÉ OVÁLKY


Lehká kávová chuť schovaná v elegantních mokka oválcích. Zaručeně jeden z nejlepších rodinných receptů.

Za jedno z nejskvělejších vánočních cukroví mám mokka oválky. Jejich lehce kávová chuť je mimořádná.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:

CHLEBOVÁ POLÉVKA


Dříve se vařívaly obdobné polévky běžně

Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas: 20 min

FLORENTÝNKY


Nevšední sušenky z lineckého těsta k odpolední kávě.

Skvělé dobroty plné dobrých semínek, oříšků a sušeného ovoce můžete vyrobit i do zásoby, ovšem za předpokladu, že je před mlsnými jazýčky dobře ukryjete.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas: 60 minut

SLANEČKY VE VAJÍČKOVÉ REMULÁDĚ


Nevšední pohoštění pro každou příležitost!

Slanečky neboli herinky s majonézou a vajíčky připravujte den předem, aby se chutě propojily a vytvořily tak pochoutku nejen pro gurmány.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas: 10 minut

JARNÍ VAJEČNÝ SVÍTEK


Variace na starodávný vaječný nákyp.

Svítek podávejte hned, ještě teplý ale lze ho nabídnout i studený třeba nakrájený na kostičky jako doplněk k rozličným zeleninovým salátům.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas: 40 minut

NAKLÍČENÝ KOKTEJL SE ŠUNKOU


Doslova životodárný elixír!

Klíčky a výhonky jsou v podstatě nejčerstvější zelenina plná života. Přidávejte je do různých pokrmů. Je to dobrý skutek pro vaše zdraví!

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas: 25 minut

PEČENÁ JEHNĚČÍ KOLÍNKA


Skvostná pečeně s bylinkami a spoustou zeleniny, připravovaná na bílém víně.

Způsob pečení masa spolu s kořenovou zeleninou, cibulí a kořením je rozšířen po celém světě. U nás se takto upraveným pokrmům říká “na divoko”, nebo v případě kuřete “ala bažant”. Stejným způsobem můžete připravit i jiné části jehněčího, kůzlečího a třeba i skopového masa.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas: 3 hodiny

KAPR V KOPŘIVÁCH


Ideální lehký pokrm pro blížící se jarní dny.

Rybí maso v kombinaci se zelenými kopřivami vytvoří jarní pochoutku nejen pro milovníky ryb. Nebojte se kostí! Na webu kulinář najdete videa a návody jak si rybu připravit zcela bez kostí.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas: 40 minut