JARNÍ VAJEČNÝ SVÍTEK


Variace na starodávný vaječný nákyp.

Svítek podávejte hned, ještě teplý ale lze ho nabídnout i studený třeba nakrájený na kostičky jako doplněk k rozličným zeleninovým salátům.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:40 minut

PODMÁSLOVÁ POLÉVKA


Se ztraceným vejcem a širokými nudlemi.

Zdravá polévka je díky vajíčku a podmáslí plná vitamínů i minerálů.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:20 minut

ZTRACENÁ VEJCE


Petr Stupka pro Vás připravil zaručená pravidla, jak správně uvařit vejce.

Vejce do skla se nazývá vejce vařené ve skořápce tak, že jeho žloutek je tekutý a bílek lehce ztužený.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:> 10 minut

VAJEČNÁ OMELETA SE SÝREM


Kulinářský poklad za pár minut.

Omeletky můžete připravit coby elegantní přílohu ke slavnostnímu stolování, mohou mít podobu malého nákypu v zapékací misce či formě na muffiny.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:15 minut

KŘEPELČÍ VEJCE VE SKLE


Lahůdka nejenom pro labužníky.

Efektní, i když složitější příprava křepelčích vajec v čiré želatině s řezy sardelky a podávaných na opečených krutonech chleba nebo žemle.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:40 minut
plněná vejce

PLNĚNÁ VEJCE


Nápad pro slavnostní pohoštění.

Možností jak upravit plněná vejce je mnoho. V tomto případě nabízíme tři varianty náplní dva profesionální triky.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:30 minut

VAJEČNÝ ASPIK


Určitě stojí za trochu práce.

Je sice nutné nejprve rozpustit zeleninu a vařit vejce a pak vše smíchat ochutit a ještě čekat až aspik do druhého dne zpevní, ale věřte, že radost z výsledku vám všechnu práci vynahradí.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:40 minut + tuhnutí