RIZOTO ALA MILANO


Geniálně jednoduché a skvělé.

Inspirace k tomuto pokrmu spočívá v umění Italů připravit skvělé rizoto. Nepotřebujete k tomu ani speciální rýži či zvláštní způsob úpravy. Stačí vám pánev a vařená nebo dušená rýže.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:45 minut

HALUŠKY NA ŠPEKU


Oblíbené těstoviny zavoní každému.

Řídké těsto ze syrových brambor a mouky je za chvíli vařené a vzniklé halušky už je jenom třeba ochutit a podávat. V tomto případě je to slanina a cibule ale stejně tak to mohou být houby, opečená kořenová zelenina nebo česnekový špenát.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:45 minut

RYCHLÉ ŠUNKOVÉ KNEDLÍKY


Aneb jak snadno a rychle vytvořit českou klasiku.

Recept na domácí knedlíky z bramborového těsta. Skvělé jako příloha či hlavní chod!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:20 minut

LEČO V ZÁVINU


Slaný štrůdl z listového těsta plněný oblíbenou pochoutkou.

Zkuste si připravit lečo v novém kabátku. Uzeninu můžete nahradit voňavým tofu a vykouzlit tak i bezmasou verzi.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:40 minut

HALUŠKY SE SMAŽENÝM KORBÁČKEM


Slovenská klasika na Váš stůl.

Osvědčený návod jak připravit klasické brynzové halušky s nevšední ozdobou.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:60 minut

VELIKONOČNÍ HLAVIČKA


Také známá jako velikonoční sekaná - sekanice - řežábek.

Tradiční velikonoční sekaná má mnoho místních variant. Připravuje se jen z několika druhů masa, nebo jako fašírka s vejci. Tento recept je originální z Vysočiny od městečka Pacov.

  • náročnost: 3
  • cena: 3
  • čas:120 minut

TRADIČNÍ BORŠČ


Polévka plná síly.

Tradiční polévka plná zeleniny uvařené v silném masovém vývaru. Originální charakter ji dodá vařená červená řepa a kysaná smetana.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:60 minut

POHANKOVÉ KARBANÁTKY


Skvělá inspirace z valašska.

Z pohankové kaše uzeného masa a sýra doplněné vejcem a škrobovou moučkou připravené karbanátky lze podávat samostatně třeba se salátem, nebo jako zajímavou přílohu. Také jejich ochucení lze různě upravit.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas:30 minut
šunkafleky jinak

ŠUNKAFLEKY JINAK


Jednoduché kouzlo pro tradiční pokrm.

Šunkafleky v tradiční úpravě doplněné houbami, pórkem a zapečené v krustě ze lněného semínka a strouhanky.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:60 minut

LOTRINSKÝ CIBULOVÝ KOLÁČ


Jeden z nejznámějších francouzských slaných koláčů.

V koláčové formě nebo na plechu rychle připravený koláč s cibulí a sýrem doplněný slaninou.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:40 minut