GRIL BAGETA


Jednoduchý fígl, jak ozvláštnit gril párty!

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:60 minut
Pečený salát

PEČENÝ ZELENINOVÝ SALÁT


Sladkokyselá osmahnutá zelenina.

Variace na klasický zeleninový salát, který připravíte na grilu, pánvi i ohništi.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:20 minut

BEZLEPKOVÉ RÝŽOVÉ KROKETY


Budou skvělé jako příloha i hlavní chod!

Skvělý recept jak vykouzlit nevšední přílohu z vařené rýže. Připravte zlaté kroketky a podávejte je jako přílohu, či samostatně s příslušnou porcí salátu. Vězte, že s houbovým kořením od Kulináře budou nejen skvěle chutnat, ale také příjemně vonět!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:30 minut

RIZOTO ALA MILANO


Geniálně jednoduché a skvělé.

Inspirace k tomuto pokrmu spočívá v umění Italů připravit skvělé rizoto. Nepotřebujete k tomu ani speciální rýži či zvláštní způsob úpravy. Stačí vám pánev a vařená nebo dušená rýže.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:45 minut

HALUŠKY NA ŠPEKU


Oblíbené těstoviny zavoní každému.

Řídké těsto ze syrových brambor a mouky je za chvíli vařené a vzniklé halušky už je jenom třeba ochutit a podávat. V tomto případě je to slanina a cibule ale stejně tak to mohou být houby, opečená kořenová zelenina nebo česnekový špenát.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:45 minut

DUKÁTY Z NAKLÍČENÉ ČOČKY


Lahůdka nejenom pro vegetariány.

Pro tento recept můžete využít i jiné druhy drobných luštěnin: zelenou či neloupanou červenou čočku, fazolky mungo nebo adzuki a další. Naklíčené luštěniny jsou úžasným zdrojem živin, vitaminů a minerálů. I když je tepelná úprava trochu poškodí, budou na talíři vydatnou porcí pro zdraví každého, kdo je sní.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas:30 minut + klíčení čočky

RYCHLÉ ŠUNKOVÉ KNEDLÍKY


Aneb jak snadno a rychle vytvořit českou klasiku.

Recept na domácí knedlíky z bramborového těsta. Skvělé jako příloha či hlavní chod!

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:20 minut

LEHKÝ BRAMBOROVÝ SALÁT


Odlehčená verze Vánoční klasiky.

Vyzkoušejte variaci na bramborový salát s plátky jablek a lehkou sladkokyselou zálivkou.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:40 minut

HOUBOVÝ NÁKYP


Nejen pro podzimní dny.

Nehledě na to jaký druh hub si přinesete z lesa, zkuste je připravit tímto netradičním způsobem. Nákyp bude výborný jako příloha, či jako hlavní chod s libovolnou omáčkou.

  • náročnost: 3
  • cena: 1
  • čas:40 minut

HALUŠKY SE SMAŽENÝM KORBÁČKEM


Slovenská klasika na Váš stůl.

Osvědčený návod jak připravit klasické brynzové halušky s nevšední ozdobou.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:60 minut