CHLEBOVÁ POLÉVKA


Dříve se vařívaly obdobné polévky běžně

Tahle vydatná polévka s chlebovou strouhankou a droždím udělá na talíři nečekanou parádu.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:20 min

Jarní bylinková chlumanská polévka


Plná jarní zeleniny a podmáslí

Vydatná a nabitá vitamíny.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:20 min

PŘIBÍRANÁ ZELŇAČKA


Vydatná polévka pro chladné a deštivé dny.

Polévka z kysaného zelí se zeleninou vám zaručeně dodá dostatek síly a energie. Podávejte jí se šťouchanými bramborami, které se přibírají k porci polévky.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:40 minut

PODMÁSLOVÁ POLÉVKA


Se ztraceným vejcem a širokými nudlemi.

Zdravá polévka je díky vajíčku a podmáslí plná vitamínů i minerálů.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:20 minut

KRÉMOVÁ ZELENINOVÁ POLÉVKA


Univerzální recept na hustou polévku z libovolné zeleniny.

V mnohých receptech najdete jako součást krémových polévek průmyslově vyráběné polévkové kostky. Jejich výrazná chuť však jemné smetanové polévce plné zeleniny podle mého škodí.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:30 minut

POLÉVKA FAZOLAČKA


Na zdravé luštěniny často v jídelníčku zapomínáme, a to je škoda.

Podle čínské tradiční medicíny mají různé barvy luštěnin vliv na naše orgány. Například červené luštěniny ovlivňují srdce a tenké střevo (červená čočka a fazole). Žluté luštěniny působí pozitivně na slinivku břišní a žaludek (žlutý hrách a sójové boby). Bílé luštěniny mají pozitivní vliv na naše plíce a tlusté střevo (bílé fazole). Celkově působí luštěniny na ledviny a posilují životní sílu.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:60 minut + namáčení luštěnin

ŠPENÁTOVÁ POLÉVKA


Překvapivě snadná a efektní polévka.

Žádné dlouhé vaření pokud máte předem uvařené brambory. Mražený špenát stačí jen rozmrazit a krátce povařit. Cibule, česnek a smetana vše ochutí a obyčejné brambory navíc ozdobí.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:15 minut

CIZRNOVÁ POLÉVKA


Krémová polévka provoněná opečenou cibulkou podávaná s křupavou cizrnou namísto klasické opečené housky, .

Pokud potřebujete mangan, vitamin E, železo, či kyselinu listovou, pak neváhejte a uvařte si římský hrách čili cizrnu. Její sladká lehce oříšková chuť vás určitě nadchne.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:40 minut + namáčení cizrny

OVESNÁ POLÉVKA


Vydatná polévka z nahého ovsa.

Moderní variace na tradiční polévku.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:50 minut

BRAMBOROVÁ POLÉVKA


S krupkami, ovsem a houbovým kořením.

Oblíbená bramboračka se spoustou zeleniny. V tomto případě bez zahuštění moukou a skvěle ochucenou houbovým kořením od Kulináře.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:40 minut