PLNĚNÁ TYKEV


Příležitost, kterak ozvláštnit jídelníček novou kompozicí.

Severoameričtí indiáni sbírali mladé dýně a nazývali je “askutasquash”. To v překladu znamená “ jíst celé bez vaření ”. Asi věděli, co je pro ně zdravé!

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:60 minut

BEZLEPKOVÝ PERNÍK Z POHANKY


Bezlepková varianta oblíbeného moučníku.

Nebojte se pohanky, pro její blahodárné účinky na naše zdraví rozhodně stojí za to vyzkoušet tento recept. Nabízím i DIA variantu.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:40 minut

POHANKOVÝ NÁKYP


Skvělá příloha či hlavní pokrm třeba s koprovou omáčkou.

Nákyp můžete připravit také z vařené rýže, spařeného pšeničného bulguru, ječných krupek i předem vařených luštěnin, nebo kombinací několika druhů. Záleží jen na vaší fantazii.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:50 minut

POHANKOVÉ PLACKY


Bezlepková lahůdka jako bramborák.

Z pohankové lámanky a kořenicí směsi Český bramborák máte chutnou večeři za pár minut.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:30 minut

POHANKOVÝ DEZERT


Originální variace na zdravou pohankovou kaši s ovocem.

V podstatě se jedná o prochlazenou pohankovou kaši se sušeným ovocem, skořicí a přírodním cukrem, doplněnou kysanou smetanou. Recept, který zvládnou i děti.

  • náročnost: 1
  • cena: 3
  • čas:15 minut

BEZLEPKOVÉ POHANKOVÉ KNEDLÍKY


Zajímavá proměna žemlových knedlíků.

Knedlíky připravené ze spařené pohanky, vajec a žemle. Ideální k dušeným masům a zeleninám, pečeni a podobně. Jer možné je doplnit nitkami mrkve, celeru, bylinkami, kousky uzeného masa či šunky, uzeným tofu a podávat je se zelím jako špekové knedlíky.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:40 minut

POHANKOTO SE ŽAMPIONY


Rizoto z pohanky je kouzelnou variací na oblíbený pokrm.

Pohanka je velmi cenná potravina a docela snadno z ní lze připravit různé pokrmy jako například z rýže. Ochucení houbami v tomto případě žampiony používali už naši prapředkové.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:40 minut

ZAPEČENÁ POHANKA V SÝRU


Zapečená se směsí bylinek.

Spařenou pohanku snadno zapečete se sýrem, vejci a posekanými bylinkami a vytvoříte tak skvělý pokrm nebo zajímavou přílohu.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:50 minut

POHANKOVÉ KARBANÁTKY


Skvělá inspirace z valašska.

Z pohankové kaše uzeného masa a sýra doplněné vejcem a škrobovou moučkou připravené karbanátky lze podávat samostatně třeba se salátem, nebo jako zajímavou přílohu. Také jejich ochucení lze různě upravit.

  • náročnost: 2
  • cena: 4
  • čas:30 minut