OPILÝ FRANTIŠEK


Jemné řezy jsou skvělé k čaji i kávě, nejen ve vánočním čase.

Další z rodinné pokladnice receptů, tentokráte řezy s ořechovou náplní a máslovým krémem, polité čokoládovou polevou. Uvidíte, že se vám budou rozplývat na jazyku!

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:

FLORENTÝNKY


Nevšední sušenky z lineckého těsta k odpolední kávě.

Skvělé dobroty plné dobrých semínek, oříšků a sušeného ovoce můžete vyrobit i do zásoby, ovšem za předpokladu, že je před mlsnými jazýčky dobře ukryjete.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:60 minut
beranek

VELIKONOČNÍ BERÁNEK


Z klasického třeného těsta.

Podle receptu upečete také biskupský chlebíček nebo tolik oblíbené muffiny.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:60 minut

MODERNÍ KOBLÍŽKY S MAJONÉZOU


Soudobá varianta oblíbené sladkosti.

Lehké, vláčné těsto na koblihy s použitím majonézy je opravdu jednoduché na zadělání a velmi dobře se s ním pracuje.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:90 minut

ZÁZVORKY, OVESKY, ANÝZKY A MAKOVKY


Univerzální těsto, se kterým vytvoříte kouzelné sušenky k čaji a kávě!

Z jednoho těsta vytvoříte čtyři zajímavé druhy sušenek s výraznou chutí.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:60 minut

BEZLEPKOVÝ PERNÍK Z POHANKY


Bezlepková varianta oblíbeného moučníku.

Nebojte se pohanky, pro její blahodárné účinky na naše zdraví rozhodně stojí za to vyzkoušet tento recept. Nabízím i DIA variantu.

  • náročnost: 1
  • cena: 2
  • čas:40 minut

BÍLKOVÁ A ŽLOUTKOVÁ POLEVA


Aneb jak na zdobení vánočního cukroví, řezů, či sušenek.

Žloutkovou a bílkovou polevu můžete kombinovat s čokoládovou a docílit tak zajímavých ozdob na vašem díle.

  • náročnost: 2
  • cena: 1
  • čas:

OŘECHOVÉ ŘEZY


Netradiční cukroví se žloutkovou polevou.

Pokud máte rádi oříšky, pak si tyto řezy jistě oblíbíte nejen mezi vánočním cukrovíčkem, ale také během roku k čaji a kávě.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:

MÁSLOVÝ KRÉM


Zde je pro vás velký návod jak připravit nejlepší máslové krémy!

Klasický krém do vánočního cukrovíčka či dortů a zákusků. Kromě receptu s vanilkovým práškovým pudinkem nabízím i klasický postup jak připravit krém z tak zvaně vařených vajec, návod jak na nugátový krém a také varianty na čokoládový, likérový či oříškový krém.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA


Nejlepší návod, jak připravit čokoládovou polevu na vánoční cukroví.

Detailní tipy a triky jak na polévání čajového pečiva, dortů či řezů.

  • náročnost: 1
  • cena: 1
  • čas:10 minut