Grillbageta – Elegantní špíz v bagetě připravený na grilu


RECEPTY NA GRILU - mleté maso

Trochu mě mrzí, že mleté maso připravujeme na grilu jen zřídka a málo. Je to škoda, protože to je lahůdka a navíc když máte terakotový gril, tak na něm se mleté maso připravuje úplně snadno.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:45 minut

MILÁNSKÉ MASOVÉ KROKETY


Italská variace na známé čevabčiči s parmazánem a domácí rajčatovou omáčkou.

Kroketky z mletého masa budou výborné s libovolnou těstovinou, rýží, či vařenými bramborami.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:60 minut

BOLOŇSKÁ OMÁČKA


Hustá směs masa, rajčat a zeleniny s domácími těstovinami.

Domácí nudle s kořeněnou omáčkou z mletého masa a zeleniny, pozvolna dušenou s rajčaty se po náležité době promění v úžasnou omáčku, kterou miluje celá Itálie.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:50 minut

PLNĚNÉ KEDLUBNY


Jednoduše elegantní brukev.

Trochu pracnější ale velmi chutná možnost jak ozvláštnit kedlubny. Na jejich plnění se nabízí celá řada variací ať už s masem nebo bez.

  • náročnost: 3
  • cena: 3
  • čas:60 minut

SEKANÁ S FAZOLEMI


Masová sekaná obohacená o zdravou luštěninu.

Luštěniny jsou totiž komplexním zdrojem živin, vitaminů a minerálních látek. Svým konzumentům přinášejí stejnou kvalitu jako celozrnné obilniny a maso zároveň. Umí doslova zázraky za minimální cenu. Tak proč jich jíme tak málo?

  • náročnost: 3
  • cena: 3
  • čas:60 minut + máčení fazolí

KANTONSKÉ KULIČKY


Zajímavá receptura z čínské kuchyně.

Malé masové kuličky zapečené v rýži přivoněné červeným chilli olejem a doplněné navinulou omáčkou se žampiony a cibulí. Namísto směsi mletého masa můžete použít kuřecí maso nebo připravit kuličky zcela bez masa na bázi nastrouhaného tofu.

  • náročnost: 3
  • cena: 3
  • čas:40 minut