OBĚD Z JEDNOHO HRNCE


Dušené hovězí se zeleninou a kroupami.

Obecně zčásti podlité suroviny by se měly připravovat pod poklicí v parním prostředí. Podle charakteru ingrediencí je dobré postupně všechny součásti skládat v pokrmu
tak, aby se například část zeleniny rozdusila, jiná byla křehká, a maso spolu s obilninou bylo měkoučké.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:120 minut

MILÁNSKÉ MASOVÉ KROKETY


Italská variace na známé čevabčiči s parmazánem a domácí rajčatovou omáčkou.

Kroketky z mletého masa budou výborné s libovolnou těstovinou, rýží, či vařenými bramborami.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:60 minut

VÁZANÝ STEAK


Osvědčený recept na šťavnatý steak z libovolného masa.

Nakrájené kousky masa spojené proužkem slaniny do libovolně vysokého steaku. Díky tomuto receptu bude maso uvnitř růžové a plné šťávy.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:40 minut

BAVORSKÝ HOVĚZÍ ZÁVITEK


S kouskem alobalu vykouzlíte vždy úhlednou roládku či závitek.

Recept na plněné hovězí plátky v přírodní šťávě, svinuté do klasických závitků.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:55 minut

SVÍČKOVÁ NA SMETANĚ


Naše milovaná klasická omáčka.

Vyzkoušený recept na lahůdkovou svíčkovou. Popřípadě stačí zahustit omáčku jen rozmixovanou zeleninou a smetanou.

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:90 minut

HOVĚZÍ STEAK SE SÝROVOU ČEPICÍ


Návod jak připravit šťavnatý hovězí steak jako z té nejlepší restaurace.

Klasický steak z hovězí svíčkové zprudka opečený na pánvi a dotažený ve vyhřáté troubě schovaný pod čepicí z omeletky a podávaný na opečené polentě s omáčkou z bílého vína.

  • náročnost: 4
  • cena: 5
  • čas:20 minut

POCTIVÝ HOVĚZÍ GULÁŠ


Klasický, poctivý guláš z kližky.

Jednoduchá základní receptura na hovězí guláš zahuštěný chlebem. Z tohoto receptu lze odvodit několik dalších gulášů.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:80 minut