GRIL BAGETA


Jednoduchý fígl, jak ozvláštnit gril párty!

Pestrý špíz z kuřecího masa v křupavém rozpečeném pečivu. Samozřejmě je možné péci na jehlici různé suroviny například uzeniny, žampiony, jiné druhy masa.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:60 minut

Grillbageta – Elegantní špíz v bagetě připravený na grilu


RECEPTY NA GRILU - mleté maso

Trochu mě mrzí, že mleté maso připravujeme na grilu jen zřídka a málo. Je to škoda, protože to je lahůdka a navíc když máte terakotový gril, tak na něm se mleté maso připravuje úplně snadno.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:45 minut

KUŘECÍ ROLÁDA


Vždy elegantní jak teplá, tak i studená.

Oblíbené pečené kuře může mít i velmi atraktivní podobu. Stačí se naučit vykostit kuře a pak už to záleží jen na vaší fantazii a možnostech.

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:120 minut

PLNĚNÁ TYKEV


Příležitost, kterak ozvláštnit jídelníček novou kompozicí.

Severoameričtí indiáni sbírali mladé dýně a nazývali je “askutasquash”. To v překladu znamená “ jíst celé bez vaření ”. Asi věděli, co je pro ně zdravé!

  • náročnost: 4
  • cena: 3
  • čas:60 minut

Kuřecí placičky s tvarůžky


jeden z výherních receptů v kulinářské soutěži

Zkuste tyto bulky s kuřecí směsí obohacenou o olomoucké tvarůžky i třeba jako svačinu na hory. Studené jsou také výborné.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:30 minut (+ naložení den předem)

NADÍVANÉ HUSÍ STEHNO


Vyjímečná variace na svatomartinskou pečeni.

Recept jak připravit křupavé stehýnko s nádivkou z jater a kysaného zelí.

  • náročnost: 3
  • cena: 4
  • čas:2 - 3 hodiny

DRŮBEŽÍ ROLÁDKY S OVOCEM


Roládky krájené na úhledné plátky obložené ovocem, nejen pro slavnostní příležitost.

Ovoce v kombinaci s drůbežím masem vykouzlí zajímavé pohoštění. Doporučuji podávat v kombinaci s čerstvým celozrnným pečivem.

  • náročnost: 3
  • cena: 2
  • čas:60 minut

ŠTRASBURSKÁ PLNĚNÁ KACHNA


Kachna s voňavou nádivkou na pomerančové šťávě bude nevšedním zážitkem pro každého gurmána.

Příprava tohoto pokrmu stojí hodně času, ale rozhodně stojí za to si připravit tuto opravdu sváteční hostinu. V receptu se dozvíte jak vykostit kachnu krok za krokem.

  • náročnost: 5
  • cena: 5
  • čas:3 hodiny

UZENÁŘSKÝ ŠPAČEK


Kuřecí stehýnka plněná klobásou a pečená v pekáčku na bramborách a zelenině.

Jednoduchá příprava kuřete i přílohy v jednom. Cibule, brambory a česnek společně vykouzlí lahodnou chuť i vůni a doplní tak lehkou chuť kuřete.

  • náročnost: 2
  • cena: 2
  • čas:100 minut

KUŘECÍ RAGÚ S KNEDLÍČKY


Kuře se smetanovou omáčkou s domácími bylinkovými knedlíčky.

Pečené kuře přelité krémovým zeleninovým ragú společně s bylinkovými knedlíčky zaručeně vykouzlí skvělé jídlo.

  • náročnost: 2
  • cena: 3
  • čas:70 minut