puncove

punčové koření

 „kouzelně zavoní v punči, svařáku i čaji“

Originální směs koření a sušeného ovoce. Neobsahuje žádné nepřirozené látky.

Pro co nejlepší využití doporučujeme:

  • směs krátce a zvolna povařit (cca 5 minut) a následně nechat macerovat alespoň 15 minut
  • poté směs koření a ovoce sceďte a vzniklý výluh použijte pro přípravu punče nebo jako doplněk do čajů, svařeného vína a podobně
  • scezené koření můžete ještě opakovaně vyvařit a vyluhovat (případně většinu i sníst)
  • ideální je připravit si z kořeněného výluhu sirup – odvařením zkoncentrovat jeho chuť a vůni a přidáním cukru, nejlépe přírodního, vše svázat a konzervovat
  • vhodné i pro přípravu studených nápojů, limonád, bowle i míchaných drinků

celý recept na Vánoční punč krok za krokem naleznete zde

Hmotnost: 45 g

Složení: sušené jablko, zázvor, pomerančová a citronová kůra, skořice, hřebíček, citronová tráva, badyán

> kde možno zakoupit? <

výrobce: Jiří Červenka – www.cervenkajiri.cz
distributor / prodejce: Studio Kulinář s.r.o. – www.kulinar.cz