Vulkanus Classic - Ostřič nožů

ms2002bl

Nové

Brousek a ocílka v jednom. Během několika málo vteřin máte nabroušeno. Ostřič pracuje na principu patentovaného pružinového systému, vyrobeného z vysoce kvalitních materiálů. Materiál černý plast.

Více informací

1 680 Kč

1 680 Kč za 1 ks

     SKLADEM
     doba dodání:
     do 2 pracovních dnů

Více informací

Ostřič nožů Vulkanus: 
1. Broušení a obtahování současně - brousí a obtahuje 
2. Nabrousí hladké i pilkové nože 
3. Jednoduchá obsluha 
4. Nepoškodí hladký povrch nože 
5. Přispůsobuje se úhlu ostří 
6. Brousí bez tepelného působení 
7. Umyvatelný v myčce na nádobí 
8. Použitelný ve velkých kuchyních 
9. Moderní design

Jak používat ostřič Kulinář

Tento jednoduchý systém citlivě brousí ostří nože podle vašeho přítlaku

Ostřič kulinář postavte brousícími lištami směrem k sobě.

Nůž vždy pozvolna, jedním tahem protahujte směrem k sobě po celé délce ostří

Silou přítlaku na pružiny a skloněním ostří docílíte skvělého výsledku

1. srovnání (seříznutí čepele)

srovnani

(seříznutí) čepele u velmi zanedbaných (tupých) nožů

protáhněte nůž s velkým přítlakem na pružiny – na doraz

můžete i roztlačit pružiny v horní části prsty

nůž držte vodorovně, ostřič velmi pevně

podle stavu a druhu nože opakujte 2x – 3x

2. broušení ostří

brouseni

od paty až ke špičce ostří protahujte nůž skloněný špičkou dolů

přítlak volte mírný – sami při tahu ucítíte kdy ostří brousíte a kdy ne

podle stavu a druhu nože opakujte 5x – 10x

 

3. pobrušování (potahování) – ocílka

pobrusovani

ostří nože protahujte mezi lištami špičkou směřující vzhůru

přítlak velmi mírný – břit v podstatě uhlazujete

zpravidla 5 – 10 tahů stačí pro dokonalé ostří

pobrušování nože používejte nejčastěji i během práce v kuchyni

 

nože s pilkovým ostřím

vlnkovane

Nabrousíte snadno tak, že nůž držíte vodorovně a natočte ho do strany, na které jsou vybroušené zuby

Zpravidla na pravé straně, takže střenku natočíte vpravo a pak zvolna táhnete ostří mezi brusnými lištami

 

Pozor!

Nože jsou při použití ostřiče kulinář velmi rychle ostré.

Dejte to na vědomí všem, kdo s nimi přichází do styku.

Dbejte na jejich bezpečné uložení i odkládání

Důležité!

Při broušení se z ostří odřezávají droboučké i větší kousky kovu. Dbejte, aby se kovové piliny nedostaly na místa, kde pracujete s potravinami

Naostřený nůž pečlivě otřete papírovou utěrkou a tu okamžitě vyhoďte.

Ostřič kulinář lze běžně umývat a oplachovat