JAK NA KAPRA BEZ KOSTÍ?

Blíží se Vánoce a tak se hodí připomenout si pár užitečných tipů a návodů, jak na přípravu a zpracování ryb.

Z osobní zkušenosti vím, že čerstvá ryba je určitě nejlepší. Když budu vycházet z toho, že koupíte kapra a necháte si ho zabít v prodeji, pak se neprodleně vydejte domů a tam ho zbavte šupin, vykuchejte a případně nařezejte na jednotlivé porce. Čerstvě zpracovaná ryba Vám doma v lednici či ve sklípku vydrží určitě 24 hodin, než budete v přípravě pokračovat. Já osobně to dělám tak, že jednotlivé porce opláchnu, osuším a pak jen lehoučce nasolím, uložím do misky a zatáhnu potravinářskou fólií, aby porce proudící vzduch nevysušil a aby rybami nenačichly potraviny v lednici.

Na stránkách Kulináře hledejte video návody na vykoštění ryby a další rybí TIPY A TRIKY jako třeba:

– usmrcení kapra,
– jak odstranit šupiny,
kuchání ryby,
porcování ryb,
odstanění kůže

naleznete na webu v oddělení receptů – TIPY A TRIKY

Pro inspiraci jak připravit kapra trochu jinak nabízím třeba recept na KAPRA VE ZLATÝCH ŠUPINÁCH

A další recepty budou přibývat, již pozítří nabídnu lehký bramborový salát proto se k nám určitě vraťte!

lehky_bramborovy_salat